On-Time – Paljon enemmän kuin pelkkä viestintäalusta

Robottien tekemä suoramarkkinointi nähdään uhkaavana, paitsi asiakkaiden, myös itse liiketoiminnan näkökulmasta. Automatisoituja markkinointiviestejä ja eritoten robottipuheluita pidetään epäeettisinä, häiritsevinä ja joissain tapauksissa jopa laittomina. Valitettavasti alan toiminnassa on ruma puolensa.

Onneksi on myös toinen puoli – kirkkaampi puoli, robotisaation valoisa pilvenreunus. Ja sieltä löydät meidät, On-Timen.

Tarinamme alkoi vuonna 2013, kun toinen perustajamme Pasi Matilainen tarvitsi kyselytutkimuksen vetämälleen kansalaisjärjestölle. Pasi kyseli tarjouksia eri tutkimustoimistoista ja tuli siihen lopputulokseen, että hinnat ovat mahdottomia pienen järjestön budjetille. Niinpä hän päätti koodata kyselyä varten puhelurobotin itse.

Puhelurobotti toteutti kyselyn menestyksekkäästi, ja Pasi jatkoi robotin kehittämistä omana harrastuksenaan.

2017. Pasi ja nykyinen toimitusjohtajamme Teemu Valkonen tutustuivat toisiinsa töiden merkeissä. Kaksikko päätti pian yhdistää voimansa ja alkoi kehittää puhelurobottia eteenpäin. Tavoitteeksi muodostui suunnitella sen pohjalta kokonainen mobiiliviestintäalusta monipuoliseen markkinointikäyttöön.

Vuonna 2019 Teemu aloitti On-Timen täysipäiväisenä toimitusjohtajana, ja Jon-Erik Talvio sekä Matias Nygård tulivat mukaan yritykseen työskentelemään asiakashankinnassa ja asiakasprojektien parissa.

Alustan perusteellinen testaaminen alkoi samana vuonna, ja yli 50 eri käyttötapausta analysoitiin puheluista kerätyn datan perusteella. Aineisto käsitti aina miljoona viimeisintä soitettua puhelua. Vuonna 2020 meillä oli perusteellinen käsitys siitä, kenelle, miten ja milloin puhelut kannattaa kohdistaa parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen ja hyödyn saavuttamiseksi.

Tällä hetkellä On-Timella on asiakkaina kymmeniä tunnettuja yrityksiä ja organisaatioita ympäri Suomea ja muita Pohjoismaita. Alustamme jatkaa kehittymistään koko ajan yhdessä liiketoimintamme kanssa, jotta pystymme aina vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin.

Olemme mukana luomassa eettisiä ja juridisia pelisääntöjä nopeasti kasvavalle robottipuhelu-alalle, ja haluamme osaltamme varmistaa että alan yhteinen toimintamalli on kaikin puolin kestävä.

On-Timen liiketoimintaa ohjaa aito halu auttaa asiakkaitamme kasvamaan ja tehdä maailmasta parempi. Tarinamme on vasta alussa.

 

On-Timen takana ja rinnalla

Vesa Lehtinen, On-Timen hallituksen puheenjohtaja

  • Hallitusammattilainen sekä kokenut ja käytännönläheinen enkelisijoittaja, jonka salkku on hajautettu pääosin IT-, terveys-, clean tech- ja food tech -sektoreille
  • Ollut mukana perustamassa kuutta yritystä
  • Yli 25 vuoden kokemus sarjayrittäjyydestä ja liike-elämästä

“Vesalla on laajat verkostot ja nopea kyky hoksata bisneksen mahdollisuus markkinassa. Kokonaisuudet hahmottuvat nopeasti, ja moneen käytännön ongelmaan löytyy hänen verkostostaan apu.”

– Teemu Valkonen, On-Timen toimitusjohtaja

Ali Omar, Finnish Business Angels Networkin hallituksen jäsen, teknologiafriikki

  • Sijoittaja 30 startup-yrityksessä ja yksi Suomen aktiivisimmista b2b-puolen SaaS-liiketoiminnan sijoittajista
  • Finnish Business Angel of the Year 2019
  • Toiminut Med Groupin, erään Suomen nopeimmin kasvaneista terveydenhuolto-sektorin palveluyrityksistä, varatoimitusjohtajana

“Ali tuo meille huipputason osaamista ja kokemusta nopeasti skaalautuvan liiketoiminnan johtamisesta. Lisäksi saamme ison kasan toimialaosaamista b2b-puolen SaaS-liiketoiminnasta sekä terveydenhuolto-sektorista, kokemusta kasvun vaatiman rahoituksen järjestämisestä ja suoria suhteita merkittäviin suomalaisiin pääomasijoittajiin.”

– Teemu Valkonen, On-Timen toimitusjohtaja

Lennu Keinänen, teknologiavaikuttaja

  • Paytrailin perustaja ja verkkomaksamisen uranuurtaja
  • Woimetin ja Flashnoden toimitusjohtaja
  • Pääomasijoittaja, joka keskittyy kasvu-uralla oleviin disruptiivisiin b2b-puolen ohjelmisto- ja teknologiayrityksiin
  • Kasvuyritystapahtuma Kasvu Openin päätuomari vuodesta 2019 alkaen

“Käytännön tekemisen kautta syntyneet tulokset, disruptiivinen teknologia ja globaalilla tasolla valtava markkina olivat keskeiset syyt, joiden ansiosta Lennu päätti lähteä mukaan tukemaan On-Timen kasvutarinaa.”

– Teemu Valkonen, On-Timen toimitusjohtaja