Puhelurobotiikkaa ja keinoälyä automaatioasteen nostamiseen

Ai4Value ja On-Time kumppaneina

Prosessiautomaatioon etsitään jatkuvasti uusia ratkaisuja ja robotiikan ja keinoälyn mahdollisuuksia tutkitaan monessa yrityksessä.

Erityisesti keskikokoisten yritysten on vaikeaa löytää sopivia palveluntarjoajia molempiin osa-alueisiin, joten Ai4Value ja On-Time Research Solutions ovat päättäneet tiiviistä yhteistyöstä, jossa molemmat osapuolet edustavat toistensa ratkaisuja asiakkaille alustatalouden hengessä.

Robottipuhelut ovat yleistymässä, ja puheluiden pohjalta saadaan arvokasta anonyymiä dataa keinoälyn analysoitavaksi.

Ai4Value tekee keinoälyratkaisuja 15 vuotta kehitettyjen algoritmien pohjalta ja rakentaa myös globaalia algoritmien verkkokauppaa. Use case -pohjaisten algoritmien avulla yritysten keinoälyhyödyntäminen nopeutuu merkittävästi ja käyttöönotto nopeutuu 50–70 %. Ai4Valuella on yli 150 AI-kehittäjän globaali verkosto ja kumppaneita kaikissa Pohjoismaissa, Virossa, Isossa-Britanniassa sekä Espanjassa. Verkostoa myös laajennetaan aktiivisesti.

Puhelurobotteja tarjoava On-Time on kehittänyt monikanavaisen, myös automatisoidut, ulospäin soitettavat puhelut mahdollistavan, pilvipalveluna toimivan tee se itse -viestintäalustan. On-Timen alusta on ainoa Suomessa toimiva, puhelurobottien tekemisen ilman koodausosaamista mahdollistava, kuukausimaksullinen SaaS-palvelu.

Testasimme ensin itse ennen kuin lähdimme kaupalliseen yhteistyöhön ja olimme lopputulokseen hyvin tyytyväisiä. Robotisoituja puheluita voi käyttää moneen eri käyttötarkoitukseen eikä On-Timen ratkaisuja voi verrata perinteiseen käsitykseen robottiasiakaspalvelijasta tai myyntirobotista. Lähestymistapa on persoonallinen ja räätälöitävissä oleva. Näen ratkaisulle useita käyttökohteita, ja suunnittelemme myös yhteisiä tuotekehityshankkeita.

Katriina Valli, CEO, Ai4Value

Olemme erittäin innoissamme, että meillä on mahdollisuus tarjota ainoana suomalaisena toimijana myös puhelurobottien teon mahdollistavaa, tee se itse -pohjaista SaaS-viestintäalustaa. Käyttökokemuksiin ja tuloksiin perustuen tiedämme, että puhelurobottien järkevä ja oikeaoppinen käyttö esimerkiksi asiakkuusmarkkinoinnissa, kyselytutkimuksissa, maksumuistuttamisessa ja ajan varaamisessa toimii. Lienee myös melko lailla itsestään selvää, että puhelurobotin kustannustehokkuus kaikissa edellä mainituissa käyttökohteissa on ihan omaa luokkaansa.

Teemu Valkonen, CEO, On-Time

Pari faktaa

  • Yksi ihminen soittaa parhaimmillaan 1 092 puhelua kuukaudessa – yksi robotti soittaa 604 800 puhelua kuukaudessa.
  • Päivässä robotti voi soittaa 28 800 puhelua ja nopeuttaa näin prosessia merkittävästi.
  • Yhden robotin kapasiteettiin tarvittaisiin kuukaudessa 553 ihmisen työpanos.
  • Keinoälypohjaisen analytiikan avulla puhelukampanjan raportti on saatavissa viiveettä, ja uudet kampanjat voidaan suunnitella faktapohjaisesti entistä paremmiksi.

Yhteystiedot

Ai4Value, CEO, Katriina Valli
katriina@ai4value.com
+358 50 50 15 403

On-Time, CEO, Teemu Valkonen
teemu.valkonen@ontime.fi
+358 44 058 4330