Automaattisilla puheluilla paperilaskut sähköisiksi laskuiksi

Tradenomit halusivat tarjota jäsenilleen uuden, helpon ja modernin tavan maksaa jäsenmaksunsa. Tästä ajatuksesta lähti liikkeelle idea toteuttaa yhteinen maksutapavalintaan keskittyvä kampanja MobilePayn, Tradenomien ja On-Timen kesken.

Kampanjassa soitettiin automaattipuhelu niille jäsenille, jotka vastaanottivat jäsenlaskunsa paperisena, ja kysyttiin halukkuutta vaihtaa modernimpaan, nopeampaan ja ekologisempaan MobilePay- tai e-laskuun.

”Haluamme olla jäsenystävällinen toimija ja edelläkävijä koko toimialalla – siksi tarjoammekin jäsenillemme aktiivisesti mahdollisuuksia 2020-luvun sähköiseen asiointiin”, kertoo asiakaskokemusjohtaja Tomi Kouva Tradenomeista.

Myös kampanjan jatkotoimenpiteet automatisoitiin. Laskutustapamuutos MobilePay-laskun valinneille tehtiin automaattisesti puheluiden tulosraporttien ajolla laskutusjärjestelmään. E-laskun valinneille puolestaan lähti puhelun päätteeksi tekstiviestillä ohjeet e-laskun tilaamiseen verkkopankista. Paperilaskun valinneita muistutettiin laskutuslisästä jäsenen laskutussyklin mukaan. Tämän jälkeen tarjottiin uudestaan vaihtoehtoa vaihtaa sähköiseen laskuun.

Puheluiden lopussa tarjottiin myös mahdollisuutta jättää yhteydenottopyyntö palveluneuvojalle. Näin varmistettiin, että jos jäsen kokee prosessissa epävarmuutta tai jos tapahtuu jotain odottamatonta, Tradenomit saa kontaktin jäseneen ja pystyy auttamaan henkilökohtaisesti.

”Yhteistyö On-Timen ja MobilePayn kanssa oli juuri sitä mitä pitääkin. Meille tämä oli erittäin vaivaton ja suoraviivainen kokonaisuus, joka myös ylitti kaikki tulosodotukset”, kertoo projektipäällikkö Aleksi Rankka Tradenomeista.

Tulokset yli 10 000 vastaanottajan otannalla olivat erittäin vakuuttavat:

  • Soitetuista tavoitettiin n. 67 %
  • Sähköiseen laskutukseen vaihtoi 50 %
  • Lähes 70 % heistä valitsi maksutavaksi MobilePayn

“’Haluatko vaihtaa e-laskuun’ -puheluissa konversio on normaalisti noin 20–30 prosenttia. Kun MobilePay lisättiin maksutapavaihtoehdoksi, nousi konversio noin 50 prosenttiin. On-Timen teknologia on erittäin kustannustehokas tapa konvertoida paperilaskuja sähköisiksi laskuiksi”2, painottaa On-Timen kasvujohtaja Jon-Erik Talvio

Kampanjan kesto oli kaksi viikkoa, minkä aikana erityisesti MobilePay-maksamista mainostettiin sekä Tradenomien omissa sosiaalisen median kanavissa että sähköpostitse. Kokonaisuudessaan kampanjan aikana sähköiseen laskutukseen vaihtoi lähes 5000 jäsentä.

”MobilePay on kuluttajalle äärimmäisen helppo ja nopea tapa hoitaa laskun maksaminen. MobilePay on myös hyvä vaihtoehto laskuttajalle, sillä se tuo säästöjä laskutuskustannuksiin ja lisäksi kassan kiertonopeus sekä täsmäytys paranevat. Digitaalinen lasku MobilePay-sovellukseen on myös ekologinen teko paperilaskujen sijaan”, summaa MobilePay Finlandin vt. toimitusjohtaja Noona Puusniekka

 

Varaa maksuton 15 min etäkonsultointi tästä

Artikkeli tehty yhteistyössä Tradenomien ja MobilePayn kanssa.

On-Time, MobilePay & Tradenomit

On-Time
On-Timen
kaikkikanavaisella omnichannel-mobiiliviestintäalustalla tavoitat asiakkaasi mobiililaitteista. On-Timen pilvipohjainen SaaS-palvelu tukee ulospäin soitettavia, täysin automatisoituja puheluita, eli robottipuheluita, sekä SMS-viestejä. Päivitä sinäkin asiakasviestintäsi kanavavalikoima 2020-luvulle tarjoamalla asiakkaillesi muiden mobiiliasiointikanavien lisäksi mahdollisuus automatisoituun ääniasiointiin.

MobilePay
MobilePaylla maksat laskut nopeammin – yksi pyyhkäisy riittää. Lisäksi MobilePaylla on helppo lähettää ja vastaanottaa rahaa sekä maksaa tuhansissa verkkokaupoissa ja myymälöissä. MobilePay on maksuton kaikkien pankkien asiakkaille, ja sitä käyttää jo yli 1,6 miljoonaa suomalaista.

Tradenomit
Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän ja osaamisen puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta. Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissaan tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin. Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin. Muiden korkeakoulutettujen tavoin olemme järjestäytyneet Akavaan. Meitä on yhteisössämme lähes 33 000.