Robotiikka avaa uusia työpaikkoja

Robotiikka on yleistynyt viime vuosina hurjasti. Ihmiset ovat robotiikan kehityksen seurauksena suhtautuneet asiaan kaksijakoisesti. Toiset näkevät robotiikan vievän työpaikkoja ja toiset niiden avaavan lisää uusia työmahdollisuuksia. Tässä blogitekstissä paneudumme aiheeseen puhelurobotiikan kautta.

Robotiikka ei vähennä työpaikkoja

Äskettäin julkaistun Kansainvälisen KPMG CEO Outlook –tutkimuksen mukaan uusi teknologia, kuten tekoäly ja robotiikka, luo enemmän työpaikkoja seuraavan kolmen vuoden aikana kuin vie niitä. Neljä viidestä (81 %) CEO Outlook -tutkimukseen osallistuneista suuryritysten toimitusjohtajista Pohjoismaissa jakoi tämän näkemyksen.

Robotiikan suurimpia etuja on, että se on nopea ja tekee töitä ihmisen puolesta. Tämän seurauksena ihmisten kalenteriin vapautuu aivan uusia tunteja. Esimerkiksi tiedonkeruurobotit vapauttavat tiedonkeruusta vastuussa olevat ihmiset tekemään niitä työtehtäviä, jotka vaativat inhimillistä, luovaa ajattelua. Samalla tavalla esimerkiksi kouluissa rehtorit voivat puhelurobotilla automatisoida sijaisten haun ja keskittyä muihin tärkeämpiin työtehtäviin.  

Yksi kuluttavimmista ja eniten aikaa syövistä tehtävistä ihmiselle on toistuvat askareet, kuten datan kerääminen ja kirjaaminen. Toistuvat askareet ovat harvoin liiketoiminnan näkökulmasta parhaiten tuottavia. Parhaiten tuottavat työtehtävät vaativat inhimillistä ajattelua. Robotiikalla voidaankin panostaa nimenomaan näihin toistuviin askareisiin entistä paremmin.

Meidän puhelurobottimme tarkoituksena ei siis ole automatisoida koko yrityksen toimintaa, vaan auttaa yritystänne tehostamaan arkea sekä avaamaan uusia mahdollisuuksia.

 

Tilaa ilmainen demopuhelu tästä.

Kiinnostuitko puhelurobotiikasta ja haluat kehittää yrityksesi tehokkuutta, kerron aiheesta mielelläni lisää. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Matias Nygård

On-Time Research Solutions Oy  

0503599497  

matias.nygard@ontime.fi