Puhelurobotti maksumuistutusvälineenä

Kesähelteillä lomaillessa mielessä pyörii varmasti paljon muutakin, kuin laskujen maksaminen. Esimerkiksi juuri lomalla voi laskujen maksamisessa sattua inhimillisiä unohduksia. Unohdukset aiheuttavat harmia niin laskun maksajille kuin perijällekin.

Laskun eräännyttyä perijä lähettää normaalisti maksumuistutuksen. Maksumuistutuksen saa lähettää piankin eräpäivän umpeutumisen jälkeen, mutta jos siihen lisätään viiden euron perintäkulu, täytyy tällöin odottaa 14 vuorokautta laskun eräpäivästä. Viitekoron periminen on kuitenkin laillista heti eräpäivän umpeuduttua.

Maksumuistutuksen lähettäminen on kallista ja ikävää. Paperilaskun lähettäminen toiseen kertaan vaatii ihmisten työpanosta ja tuo kuluja. Samalla myöhästyneet laskut hankaloittavat kirjanpitoa sekä sotkevat tasaista tulovirtaa.

Maksumuistutuksissa voidaan kuitenkin hyödyntää puhelurobotiikkaa. Laskun maksamisen unohtaneelle henkilölle voidaan soittaa 7 päivää eräpäivän kulumisesta automatisoitu puhelu: ”Matti Meikäläinen Yritys OYJ:stä hei, reskontramme mukaan lasku nro XXXX on avoinna. 7 vuorokauden kuluttua, lähetämme sinulle paperisen maksumuistutuksen, josta veloitamme 5 euroa. Mikäli olet jo maksanut laskun, tämä soitto on aiheeton”.  Tahattomasti laskun unohtaneet laittaisivat laskun varmasti saman tien maksuun ja tulovirta yrityksen suuntaan olisi taattu.

Puhelurobotilla soitetun muistutuspuhelun etuna on sen hinta ja vaivattomuus. Puhelu voidaan suorittaa äänitteellä tai synteettisellä äänellä. Äänitteellä puhelun mielekkyys kasvaa huomattavasti. Puheluiden matalat kulut myös tuovat yritykselle selviä säästöjä.

Robotti voidaan liittää osaksi yrityksen laskutusjärjestelmää, jolloin se automaattisesti soittaa, kun eräpäivä on koittanut. Liittämisen osaksi laskutusjärjestelmää mahdollistaa REST API -rajapinta.

 

Tilaa ilmainen demopuhelu tästä.

Mikäli kiinnostuit maksumuistutusten automatisoinnista tai puhelurobotiikasta yleisesti, ota yhteyttä!

 

Jon-Erik Talvio

On-Time Research Solutions Oy

045 870 8433
jon-erik.talvio@ontime.fi